De week van juf Elise #23 – Cijferend vermenigvuldigen, functioneringsgesprek en babybezoek

Over de voorbije week heb ik eigenlijk niet zo veel te vertellen. Het was een heel gewone week waarin we niet veel speciaals deden.

Maandag

Aangezien ik vorige week nog extra herhalingsoefeningen had ingelast voor wiskunde was het dan nu echt tijd voor de bloktoets. Ik zette de kinderen aan het werk en had daardoor zelf even de tijd om wat administratie bij te werken.

We maakten ook tijd om een cadeautje te knutselen voor een pasgeboren zusje van een jongen uit de klas. De mama en het zusje zouden vrijdag op bezoek komen dus maakten we een gepersonaliseerde body-slinger.

Dinsdag

Cijferend optellen en aftrekken ligt inmiddels al een tijdje achter ons en daarom is het tijd voor iets nieuws: cijferend vermenigvuldigen. Na een korte instructie merkte ik dat de kinderen al snel zelf aan de slag konden en ze hadden meteen goed door hoe het in elkaar zat. Zo is nieuwe leerstof aanbrengen wel heel fijn.

Omdat de bloktoets voor sommigen toch niet helemaal goed gelopen was, maakte ik een uitgebreid contractwerk met veel oefeningen op maat van ieder kind zodat de moeilijkheden nog eens extra ingeoefend werden. De kinderen die alle leerstof beheersten, duidde ik aan als hulpjuf en -meester zodat zij hun tijd ook nuttig konden besteden.

Woensdag

Ook vandaag stond het cijferend vermenigvuldigen weer op het programma en na een nachtje slaap zat het gelukkig nog steeds bij iedereen goed. De kinderen oefenden keihard en ik stopte de les een kwartiertje vroeger om voor te lezen als beloning.

Tijdens de turnles ging ik op functioneringsgesprek bij de directrice en ik kreeg te horen dat ik heel goed bezig ben. Yes!

Donderdag

Om het cijferend optellen en aftrekken niet te verleren, gooide ik vandaag alle soorten cijferoefeningen door elkaar. Dit vroeg toch iets meer concentratie dan alleen maar maal-oefeningen en het cijferend aftrekken lukte niet meer bij iedereen maar na wat oefenen was alles weer duidelijk. Gelukkig maar…

Tijdens de w.o.-les spraken we over reclameslogans en logo’s van merken en bedrijven en ik schrok ervan hoeveel de kinderen er kenden. Zo zagen ze meteen ook dat een goed logo of een goede slogan ook blijft hangen en dat het dus van belang is om daar als bedrijf diep over na te denken.

De dag afsluiten deden we uiteraard weer met een uurtje oefenen voor de circusvoorstelling. Het moment van de waarheid komt nu echt wel dichterbij dus we moesten even goed doorwerken.

Vrijdag

Om alle leerstof van het voorbije w.o.-thema te herhalen maakte ik een Kahoot-quiz waarbij de leerlingen antwoorden op de laptops en de antwoorden op het bord verschijnen. De betrokkenheid was heel groot en ik maakte meteen ook van de kans gebruik om de kinderen nog wat computervaardigheden bij te brengen.

In de namiddag ging de spelletjesnamiddag van vorige week verder. De groepjes kregen dit keer een ander spel toegewezen en konden weer een uurtje genieten van samenspel. En op het einde van de dag was het dan tijd voor bezoek van een heel klein en lief baby’tje. De grote broer straalde van trots en de andere kinderen waren heel lief en zorgzaam. Ideale afsluiter!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.