Les geven over gezonde voeding met als basis het eetdagboek van de kinderen

De voorbije weken ging het tijdens de w.o.-lessen over het lichaam. Dit thema gaat over het lichaam in de brede zin van het woord aangezien het zowel over ademhaling en spieren als gezonde voeding als beperkingen gaat. Om de lessen over gezonde voeding iets herkenbaarder te maken voor de kinderen besloot ik hen een eetdagboek te laten invullen.

De meerderheid van de kinderen bij ons op school zit tijdens de week op internaat. Op schooldagen een eetdagboek invullen zou voor hen dus nogal saai zijn, aangezien iedereen dan hetzelfde eet. Ik gaf hen daarom de opdracht om tijdens het weekend gedurende 2 dagen alles op te schrijven wat ze aten, dronken en qua beweging deden. Oké, toegegeven, een weekenddag is misschien niet ideaal om als referentie te nemen (denk maar aan feestjes, koffiekoeken, chips…) maar het leek me wel een goed uitgangspunt. Toen alle kinderen hun eetdagboek weer bij hadden, gingen we alle voedingsmiddelen indelen in categorieën. Zo konden ze zien waarvan ze eerder veel aten en waar nog leegtes zaten. Op basis daarvan bestudeerden we gezonde voedingspatronen en bedachten we evenwichtige maaltijden. De kinderen waren heel enthousiast en wilden het weekend erna meteen weer een eetdagboek bijhouden waarin ze rekening gingen houden met de dingen die ze geleerd hadden. Doel bereikt!

Wil je het eetdagboek ook graag gebruiken, klik dan op de afbeelding.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.