Het getal van de week tot 1000

Bij de start van het nieuwe schooljaar toonde ik jullie de poster die ik had gemaakt voor het getal van de week. Deze poster was bedoeld om de getalstructuur voor de getallen tot 100 te herhalen en er een wekelijks oefenmomentje van te maken. Nu het schooljaar verder gevorderd is en we de herhaling achter ons kunnen laten, werd het tijd voor een nieuwe poster: het getal van de week tot 1000.

Bij deze poster geldt hetzelfde principe als bij de poster om te oefenen tot 100: elke vrijdag, bij het begin van de rekenles, kiest een kind een getal van de week en vullen we samen de hele poster in.

Zoals je kan zien is de poster een beetje veranderd omdat het bij het oefenen tot 1000 niet zo handig is om met een honderdveld te werken.getal-van-de-week-tot-1000-voorbeeld Ik koos daarom voor een leeg vak waarin het getal ingevuld wordt, voor 4 oefeningen waarbij de leerlingen 10 en 100 bij het getal moeten doen of er van moeten aftrekken, een tabel waarin gesplitst wordt in duizendtallen, honderdtallen, tientallen en eenheden en een splitsschema. Ingevuld zou de poster er dan zo kunnen uitzien.

Wie deze poster ook graag in de klas gebruikt, kan hem downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken. Ook hier geef ik de tip om hem op A3-formaat af te drukken zodat er voldoende schrijfruimte is.

getal-van-de-week-tot-1000

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.