Jeugdboekenweek: Lied ‘Dagje uit’

JeugdboekenweekTijdens de jeugdboekenweek mag er ook al eens gezongen worden. Ik zocht en vond een ideaal lied voor bij het thema.

Het lied ‘Dagje uit’ gaat over een gezin dat de drukte van de stad beu is en dan graag op zondag op uitstap naar een rustig bos gaat. Zo klinkt de inhoud van het lied erg rooskleurig maar dat is echter niet het geval. De familie gaat namelijk niet echt op een goede manier naar het bos. Ze zetten er de radio erg luid, gooien hun afval in het meertje en maken een vuurtje. En toch eindigt het refrein telkens met de zin ‘Lang leve lang onze mooie natuur’.

Dit lied past perfect bij de jeugdboekenweek: de mensen gaan weg van de stad om de natuur in te duiken. Het is dan natuurlijk aan de kinderen om de ironie in de tekst op te merken en vast te stellen dat het niet oké is wat het gezin doet. Aan dit  lied kan je dan meteen een les koppelen over het milieu en gepast gedrag in de natuur.

De partituur vond ik terug op de site van meester Geoffrey. Je kan daar ook een instrumentale versie beluisteren die – volgens mij – zelf ingespeeld is. Voor het echte lied (zowel gezongen als instrumentaal) verwijs ik je graag door naar de cd ‘De verliefde stieros‘. Je kan deze cd voor nog geen €10 kopen en dan heb je in ruil 12 toffe liedjes die je zeker en vast in de klas kan aanleren.

Lied dagje uit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.