W.O.: Tik tak tijd-bundel en jaarcirkels

Het tweede thema van W.O. waaraan ik nu volop bezig ben in de klas is ‘Tik tak tijd’. Het is een ruim en gevarieerd thema waarin kalenders, seizoenen, tijdlijnen en draaiingen van de aarde aan bod komen. Het thema bouw ik op aan de hand van een bundel en deze bundel is vanaf nu te vinden op de blog.

Eerder deelde ik al een bundel over ‘Terug naar school’. Die bundel was gebaseerd op eigen ideeën en blaadjes uit het werkboek dat we op school gebruiken. Bij deze bundel werd ik geïnspireerd door dingen die ik op Klascement vond, ideeën uit zonnestraal, pagina’s uit het werkboek en ook eigen ideeën. Het is weer een samenvoegsel van verschillende bronnen maar ik heb er wel een mooi geheel van gemaakt.

Wie de bundel wil downloaden, klikt op de afbeelding hier onder.

Tik tak tijd

In de bundel heb ik een jaarcirkel verwerkt waarin de maanden en de seizoenen weergegeven worden op een cirkel. Ik zocht deze cirkel op internet maar vond niets dat aan mijn wensen voldeed. Na wat geprul heb ik hem uiteindelijk zelf gemaakt en – even stoefen – ik ben er erg trots op. Ik deel hem dan ook heel graag met jullie in een apart bestand. Ik maakte 2 versies: eentje met de seizoenen ingevuld en een lege. De maanden zijn niet ingevuld, dat moeten de leerlingen bij mij zelf doen.

Beide jaarcirkels kan je downloaden door op de onderstaande afbeeldingen te klikken.

Jaarcirkel seizoenen Jaarcirkel

Veel plezier met het materiaal! En als je het gebruikt, laat dan even je ervaringen weten. Dat is altijd fijn om te horen.

Een gedachte over “W.O.: Tik tak tijd-bundel en jaarcirkels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.